Miejsce z historią.

Dania sezonowe

Zupa rybna z łososiem 14

Kremowa biała zupa rybna na wyrarze z ryb słodkowodnych podana z kawałkami łososia, marchewką i koperkiem

Policzki wołowe po flamandzku 32 zł

Mięciutkie kawałki włowiny w gęstym i aromatycznym sosie z piwa Koźlak, cebuli i razowego chleba podane z frytkami i miksem sałat z winegretem - Klasyczne danie kuchni Belgijskiej


Tort bezowy Dakłas 13 zł

Beza własnego wyrobu przełożona kremem z mascarpone i kajmaku z dodatkiem daktyli i orzechów włoskich

Gorące śliwki z lodami 13 zł

Podsmażane z cukrem śliwki podane na gorąco z lodami waniliowymi, kremowym sosem waniliowym oraz bitą śmietaną

Aperol cydr 14 zł

Cydr jabłkowy z dodatkiem likieru z gorzkich pomarańczy - aperolu, lodu i plastrów pomarańczy

Zupy

Krem z włoskich pomidorów 13 zł

Krem z pomidorów pelati podany z tartą mozarellą

Krem z białych warzyw 12 zł

Biały krem z selera, pietruszki, cebuli podawany z okrasą z boczku i cebulki

Żurek na własnym zakwasie 14 zł

Żurek na naszym zakwasie gotowany  na białej kiełbasie, podawany z jajkiem 

Przystawki

Carpaccio z półgęska kaszubskiego 22 zł

Plastry wędzonej piersi gęsiej, świeżo mielony pieprz, sałaty z oliwą, dwie bułeczki, masło

Sałaty

Z krewetkami i
melonem 29 zł

Smażone na maśłe z czosnkiem krewetki, sałaty, melon, mascarpone, buraczek gotowany, winegret, oliwa chili

Cezar z kurczakiem 25 zł

Pierś z kurczaka , sałata rzymska, pomidorki, papryka, kukurydza, sos czosnkowy, z anchois, parmezan, grzanki

Z zapiekanymi serami i szynką 28 zł

Zapiekane na bułeczkach sery od lokalnego dostawcy, szynka dojrzewająca, gruszka z karmelizowanym cukrem, sałaty, winegret

Ryby

Łosoś z pieca 36 zł

Podany na młodym szpinaku, sosem maślanym marchewkami i puree

Dorsz panierowany 30 zł

Dorsz panierowany smażony z masłem, frytki, surówka dnia

Dania mięsne

Polędwiczki w sosie borowikowym 28 zł

Podane z puree i buraczkami zasmażanymi

Schab z kością 29 zł

Podany z puree i młodą kapustą na krótko z koperkiem

Medaliony z piersi kurczaka z sosem z sera
pleśniowego 28 zł

Pierś drobiowa, sos z błękitnego sera, pieczona gruszka, kopytka ziemniaczane

Żeberka w sosie
barbecue 33 zł

Mięsne żeberka zapiekane w robionym przez nas sosie barbecue, do tego zamażana kapusta i frytki

Stek wołowy
Black Angus 45 zł

Amerykański stek wołowy-Rostbef, sałatka grecka, frytki, sos majonezowo - anchois

Sznycel cielęcy
Wiedeński 32 zł

Cienko rozbity kotlet cielęcy smażony na maśle, podany z mizerią i puree

Dewolaj z cheddarem 25 zł

Serwowany z puree i surówką lub mizerią

Kacze nóżki 37 zł

Dwie kacze nóżki piecozne metodą konfitowania, podane na musie jabłkowo-chraznowym, czerwona kapusta, puree

Zestaw dzicięcy z kurczakiem  20 zł

Panierowane fileciki z kurczaka podane z frytkami i minimarchewkami 

Makarony 

Dania makaronowe przygotowujemy na tagliatelle  własnego wyrobu.

Z kurczakiem i
szpinakiem 25 zł

Pierś z kurczaka, czosnek, młody szpinak, suszony pomidor, śmietana 

Ze szparagami, cukinią i
gorgonzolą 28zł

Tagliatelle z podsmażanymi szparagami i cukinią, w sosie z sera gorgonzola


Makaron Carbonara 25 zł

Klasycznie z boczkiem, żółtkiem i śmietaną z dodatkiem parmezanu 

Zestaw dnia

W dni powszednie dostępne jest również danie dnia w zestawie

Zupa + Danie dnia  = 24 zł

Danie to, tak jak inne dania z karty można zamówić w opcji dowozu.